Reseexperten tipsar: Roadtrip i Kalifornien

Los Angeles - San Diego - Palm Springs - Los Angeles (10 nätter)

Sembos reseexpert Marie Javerud rest mycket i USA och har många bra förslag på spännande roadtrips i Kalifornien. Här tipsar vi om en roadtrip som inkluderar 2 nätter i Los Angeles, 3 nätter i San Diego, 3 nätter i Palm Springs och ytterligare 2 nätter i Los Angeles.
Den här resan bjuder på en härlig blandning av spännande städer, vackra kuststräckor och ökenäventyr. Här hittar du Maries förslag på vad du inte får missa på den här spännande resan (länk till resan hittar du längre ner):
Los Angeles (natt 1-2):
Hollywood: Besök Hollywood Boulevard, där du kan gå längs Walk of Fame för att se de ikoniska stjärnorna och ta ett foto framför den berömda Hollywoodskylten.
Santa Monica Pier: Njut av atmosfären på Santa Monica Pier, prova åkattraktionerna, ät utsökt mat och promenera längs strandpromenaden.
Venice Beach: Bege dig till Venice Beach för att uppleva den bohemiska atmosfären, kolla in Muscle Beach och ta en promenad på Venice Boardwalk eller hyr ett par rullskridskor eller en cykel och njut av lite motion längs havet. Ett absolut måste!
San Diego (natt 3-5):
La Jolla Cove: Besök La Jolla Cove för att se de söta sälarna och utforska de natursköna klippstränderna. Ett supermysigt ställe!
Balboa Park: Utforska Balboa Park, där det finns museer, trädgårdar och det imponerande San Diego Zoo.
Gaslamp Quarter: Njut av nattlivet och de fantastiska restaurangerna i det historiska Gaslamp Quarter.
Sea World: Här tar man hand om djuren på ett mycket speciellt sätt och hjälper till att återställa en hälsosam marin miljö.
Old Town: Få en smak av Kaliforniens historia genom att besöka Old Town, där du hittar historiska byggnader och autentiska mexikanska restauranger. En fantastisk plats som rekommenderas varmt!
San Diego är en av mina favoritstäder i Kalifornien. Staden har en mexikansk känsla, men är också europeisk på ett sätt, med en promenadvänlig stadskärna. Den skiljer sig mycket från många andra amerikanska städer och rekommenderas varmt.
Palm Springs (natt 6-8):
Joshua Tree National Park: Gör en dagsutflykt till Joshua Tree National Park för att uppleva det unika ökenlandskapet, klippformationerna och den stjärnklara natthimlen.
Outlet-shopping i Desert Hills: Gillar du shopping är detta stället för dig. Här hittar du märkesvaror till bra priser.  Hitta outletcentret här.
Palm Springs Aerial Tramway: Ta bergbanan upp till Mount San Jacinto för en fantastisk utsikt över öknen.
Palm Canyon Drive: Utforska Palm Canyon Drive med sina butiker, konstgallerier och trendiga restauranger.
Spa-upplevelser: Unna dig en avkopplande spa-upplevelse och njut av de varma källorna som Palm Springs är känt för.
I Palm Springs är klimatet varmt och behagligt året runt.
Los Angeles (natt 9-10):
Getty Centre: Besök Getty Centre for Art and Culture med imponerande utställningar och vackra trädgårdar.
Malibu: Kör längs Pacific Coast Highway och besök Malibu för att njuta av stränder och det avkopplande kustlivet.
Denna bilsemester i Kalifornien bjuder på en mängd olika upplevelser, från Los Angeles glitter och glamour till Palm Springs avkopplande ökenlandskap. Du får också uppleva den avslappnade atmosfären i San Diego och den natursköna Joshua Tree National Park. Det är en resa som kombinerar kultur, natur och underhållning för en minnesvärd upplevelse i soliga Kalifornien.
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare