Reseexpertens tips: Kalifornien

5 frågor till vår reseexpert Marie Javerud om att resa i Kalifornien

Fantastiska städer, storslagna naturupplevelser, vilda åkturer i nöjesparker och mysiga smultronställen. Sembos erfarna reseexpert, Marie Javerud, har rest mycket i USA och ger här sina bästa tips och för din resa till Kalifornien.

Vilka städer i Kalifornien måste man se?

San Diego är ett måste, enligt Marie. Det är en riktigt mysig stad där du definitivt ska kolla in La Jolla Beach. Där kan du, förutom att njuta av utsikten över den vackra bukten, vandra på klipporna, titta på vilda sjölejon, paddla kajak och äta middag på mysiga restauranger med utsikt.
Staden har en mexikansk känsla men är också europeisk på något sätt, med en stadskärna som man kan gå runt till fots. Det är ganska annorlunda jämfört med många andra amerikanska städer. Dessutom har San Diego en fantastisk gammal stad som är ett måste! I San Diego hittar du också Sea World. Här tar man hand om djuren på ett mycket speciellt sätt och hjälper till att återställa en hälsosam marin miljö.
Palm Springs: En annan stad som Marie lyfter fram är Palm Springs, där klimatet är varmt och behagligt året runt. För shoppingsugna skandinaver är en av de bästa sakerna med Palm Springs, den stora outleten Desert Hills., som ligger i staden! Gillar du shopping är detta stället för dig. Här hittar du märkesvaror till bra priser.
Du hittar också Joshua Tree National Park bara cirka 30 minuters bilresa från Palm Springs - en helt fantastisk plats med särpräglade träd och vackra kaktusar.
I Palm Springs rekommenderar vi dig att bo på Hotel Margaritaville, som är ett fantastiskt hotell med ett fantastiskt läge.
Los Angeles: Los Angeles och West Hollywood erbjuder en blandning av kulturupplevelser, underhållning och unika stadsdelar, vilket gör dem till spännande resmål. Los Angeles är den pulserande metropolen med globalt inflytande, medan West Hollywood har en helt egen charm.
Marie rekommenderar att bo på The Garland, ett hotell nära Universal Studios där du kan se många kändisar!

Hur är det att köra bil i Kalifornien?


Att köra bil i Kalifornien och större delen av USA är enkelt. Allt du behöver är ditt vanliga skandinaviska körkort och ditt pass så kan du köra på de flesta platser i landet. Dessutom kan du hyra bil till rimliga priser.

Vilka månader på året är bäst för resor till Kalifornien?


Mars/april till oktober/november är bäst - det är faktiskt bara vintermånaderna december, januari och februari som inte är så bra, eftersom vädret kan vara lite svalare vid den här tiden på året.

Hur många dagar bör jag planera för min resa till Kalifornien?


Många som reser till Kalifornien stannar fler än 10 dagar, och många väljer dessutom att stanna längre för att kunna resa runt i hela USA, ofta 2-3 veckor. Det finns otroligt mycket att uppleva, och allt beror på dina intressen och vad du vill se och göra.
På Sembo kan du bygga din resa så att den passar dina behov. Utgå gärna från våra förslag och anpassa så att de passar dig - eller börja från noll och bygga din egen resa.

Vilka nationalparker och naturupplevelser får man inte missa i Kalifornien?


Det finns många unika naturupplevelser i Kalifornien, och Marie rekommenderar varmt 3 nationalparker i Kalifornien, var och en med sin egen unika karaktär, som erbjuder besökare enastående naturskönhet och rekreationsmöjligheter.
Yosemite National Park imponerar med sina klippformationer och vattenfall. Yosemite Valley är parkens hjärta och hem för många av dess mest berömda naturattraktioner, inklusive Bridalveil Fall och Yosemite Falls.
Man bör dock vara uppmärksam på att om man vill besöka Yosemite National Park kan man bara köra genom parken under sommarmånaderna, eftersom vägarna till den andra sidan är stängda på vintern. Men det finns också mycket att se och göra i parken under vinterhalvåret, t.ex. finns det flera fina skidorter, som Mammoth Mountain.
Joshua Tree National Park charmar med ökenscenarier och speciella träd. Parken erbjuder också imponerande klippformationer, natursköna utsiktsplatser och stjärnskådning på natten. På grund av denna upplevelse har parken status som en internationell Dark Sky Park.
Sequoia National Park imponerar med sina majestätiska sekvojaskogar och imponerande bergslandskap. I parken finns också det berömda General Sherman-trädet, världens största träd räknat i volym.
"Sen har vi förstås Grand Canyon i Nevada, som många väljer att kombinera med ett besök i Kalifornien eftersom det är något av det mest storslagna man kan tänka sig, och dessutom inom bekvämt reseavstånd om man är på roadtrip", tillägger Marie.



Det finns många temaparker i Kalifornien, men om du älskar berg- och dalbanor rekommenderar Marie definitivt Six Flags Magic Mountain. Här kan du få de vildaste åkturerna och spänningen - parken passar bäst för vuxna och äldre barn.
Om du reser med yngre barn rekommenderar Marie Disneyland i Anaheim. Detta är den första av Disneys berömda parker och här får du möte alla de kända Disney-karaktärerna. Parken erbjuder också åkattraktioner för alla åldrar.
Universal Studios är också ett måste, där kan du se hur Hollywoodfilmer görs, uppleva kulisserna från kända filmer och prova på roliga åkattraktioner. En upplevelse för hela familjen.
Warner Bros Studios är också värt ett besök - här kan du se kulisserna från TV-serien "Vänner".
Oavsett om du är ute efter äventyr i öknen, kultur i konstnärliga kvarter eller gastronomiska upplevelser erbjuder Kalifornien ett överflöd av alternativ för resenärer som vill uppleva det bästa av den amerikanska västkusten.
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare