Sembo Logo
Kundservice

KundserviceHantera din bokningPresentkort

Vin, Mat och Kultur: En oförglömlig resa genom norra Spanien

Denna resa till Rioja, Bilbao och San Sebastián utlovar en rik blandning av smaker, konst och vacker natur.

Ge dig ut på ett kulturellt, kulinariskt och vinäventyr i norra Spanien, med början i Bilbao, där Guggenheim-museets moderna konst bländar och pintxos-barer erbjuder kulinariska läckerheter i munsbitstorlek. Fortsätt sedan till den mysiga byn Torrecilla en Cameros i provinsen Rioja, känd för sina vingårdar och utsökta röda viner. Avsluta i San Sebastián, ett gastronomiskt paradis som är känt för sina restauranger med Michelinstjärnor och vita stränder.

Bilbao, Spanien (3 nätter)

Bilbao, beläget i Baskien i norra Spanien, är en stad som genomgått en imponerande förvandling från industristad till en av Europas mest dynamiska kulturella metropoler. En av Bilbaos mest ikoniska sevärdheter är Guggenheim-museet, en arkitektonisk pärla designad av den amerikanska arkitekten Frank Gehry, som lockar besökare från hela världen med sin moderna konst och spektakulära arkitektur.
Bilbao är även känt för sitt gamla kvarter, Casco Viejo, där smala gränder kantas av traditionella tavernor som serverar pintxos, baskiska tapas, och lokala viner. Staden är en gastronomisk destination med flera Michelin-stjärniga restauranger och är ett fantastiskt ställe att besöka för alla matentusiaster.
Bilbao erbjuder en rik kulturscen med teatrar, konserthus och museer, som till exempel Museo de Bellas Artes. Floden Nervión som flyter genom staden bidrar till dess charm, med promenadstråk och broar som ger en perfekt bakgrund för både avkoppling och utforskning.

Rioja, Spanien (3 nätter)

Torrecilla en Cameros är en charmig liten by belägen i regionen La Rioja. Omgiven av berg och grönskande landskap erbjuder byn en mysig och harmonisk miljö, perfekt för naturälskare och de som söker en avkopplande tillflyktsort. Torrecilla en Cameros har en rik historia med medeltida rötter, och dess smala gator och traditionella stenhus ger en autentisk spansk bykänsla.
Regionen La Rioja är hem till några av Spaniens mest prestigefyllda vingårdar och är mest känd för sina utsökta röda viner som distribueras världen över. Vinodlingarna sträcker sig över böljande kullar och erbjuder fantastiska möjligheter för vinprovningsturer.
Det finns många vackra byar att utforska i regionen och mycket att se och göra. För den vinintresserade rekommenderas vinfestivalen Rioja Wine Harvest Festival  som inträffar i september varje år i staden Lograño. Här kan man bland annat prova på den traditionella aktiviteten som går ut på att trampa på druvor.
Besöker du Logroño får du inte missa Calles del Laurel. Calles del Laurel är en historisk gata mitt i stan som är 100 meter lång, och som erbjuder massor av fantastiska vin- och tapasbarer.

San Sebastián, Spanien (3 nätter)

San Sebastián, eller Donostia som den kallas på baskiska, är en av landets mest förtrollande städer, belägen vid Biscayabuktens kust. Staden är känd för sin eleganta arkitektur, gyllene stränder och sin framstående gastronomiska scen. La Concha, stadens mest kända strand, erbjuder en vacker bukt med klart vatten och fin sand, perfekt för avkoppling och bad.
Staden är också ett gastronomiskt paradis och har en hög koncentration av Michelin-restauranger, vilket gör den till en drömdestination för matälskare.
San Sebastián har en rik kulturell kalender, som inkluderar den berömda filmfestivalen som lockar internationella stjärnor och cineaster varje år. Den charmiga gamla stan, Parte Vieja, är full av liv med sina trånga gränder, historiska byggnader och livliga torg.
Älskar du också den spanska kulturen, vänligheten, maten och vinet? Då är denna resa till tre av norra Spaniens pärlor definitivt något för dig.

Varför välja Sembo?

Trygg och flexibel betalning

Få de bästa erbjudandena med vår prisgaranti och välj betalningsalternativ som passar dina behov. Vi accepterar alla stora betalningsmetoder för en säker och enkel transaktion.

Våra kunder litar på oss

Med över 30 års erfarenhet är Sembo en del av den pålitliga och internationellt etablerade Stena-gruppen. Vi är kända för vår expertis, särskilt när det gäller bilresor.

Smidig reseplanering

Planera din resa snabbt och enkelt med i Sembos bokningssystem. Låt Amelia, vår AI-reseassistent, hjälpa dig att jämföra priser och hitta bäst erbjudande för dig.

Res på ditt sätt

Välj bland mängder av hotell, flyg, semesterboenden och aktiviteter. Med vår plattform får du full flexibilitet och hållbara alternativ, så du kan resa precis som du vill.

Amelia avatar
Möt Amelia, vår nya reseplanerare