Sembo Logo
Kundservice

KundserviceHantera din bokningPresentkort

Matkreatören Josefine Bäck om resan till Lalandia i Billund

Josefine Bäck besökte Legoland som barn och att komma tillbaka med sin dotter Billie blev en riktig nostalgitripp. Men favoriten på resan till Legoland Billund Resort blev ändå Lalandia. – Det är svårt att beskriva hur mycket som finns där. Mitt tips är att boka många nätter för det finns så mycket att se och göra, säger Josefine.

Matkreatören och influencern Josefine Bäck, 34 år, hennes dotter Billie, poddkollegan och bästa vännen, Isabelle Jonsson med dotter reste över till Danmark med tåg för att besöka Lalandia och Legoland Billund, som båda ligger ett stenkast ifrån varandra på Legoland Billund Resort.
– Det är svårt att beskriva hur mycket olika parker, sporter, lekland och spel man kan hitta på Lalandia. De har till och med getter! Billie tyckte att det var superkul och det fanns massor att göra, säger Josefine.

Skandinaviens största vattenpark

Med sina 10 000 kvadratmeter har attraktionen Aquadome på Lalandia i Billund utsetts till Skandinaviens största vattenpark. Här finns något för alla, liten som stor. Här kan du åka i de roliga vattenrutschkanorna, dyka i grottbassängen eller mysa ner dig i en uppvärmd spapool utomhus. Josefines dotter Billie uppskattade allt badande.
– Billie älskar att bada, så det var helt klart vår favorit på resan.
Förutom rutschkanor och bassänger på Lalandia finns en hel värld av aktiviteter att upptäcka. Här finns allt från bowling till minigolf och Monky Tonky Land som är det ultimata leklandet för barnen där du till och med kan göra ditt eget godis.

En ordentlig flashback på Legoland Billund

Resesällskapet åkte även till Legoland Billund, en härlig nostalgitripp för Josefine som varit där som barn. Hit kommer besökare från hela världen för att uppleva en av Nordens populäraste nöjesparker.
– Jag fick en ordentlig flashback när jag klev in i legovärlden, det är nog det allra mysigaste. Billie älskade det också. Det fanns mängder med karuseller också som passar små barn. Att se sitt barn ha roligt är det bästa med att resa med henne. Mitt tips till dig som ska åka hit är att boka många nätter, för det finns så mycket att se och göra, säger Josefine.

”Nöjd med allt jag åt”

Som matkreatör har Josefine ett extra stort intresse för just mat och restauranger och hon har nog ätit det mesta. På Lalandia kan du njuta av matupplevelser för alla smaker. Det finns massor av olika restauranger med allt från italienska specialiteter till amerikanska klassiker. Josefine tyckte att maten var riktigt bra på Lalandia och de provade det mesta på buffén.
– Jag var nöjd med allt jag åt, men favoriten var ändå buffén. Ostbrickan efter var också en vinnare. Burgarna och pizzan var också toppen. Maten har varit riktigt bra på den här resan till rimliga priser.
Namn: Josefine Bäck
Ålder: 34
Bor: Stockholm
Gör: Matkreatör
Resesällskap: Dottern Billie, 1,5 år och Isabella Jonsson med dotter


Boka din familjeresa till Legoland Billund här 

Varför välja Sembo?

Trygg och flexibel betalning

Få de bästa erbjudandena med vår prisgaranti och välj betalningsalternativ som passar dina behov. Vi accepterar alla stora betalningsmetoder för en säker och enkel transaktion.

Våra kunder litar på oss

Med över 30 års erfarenhet är Sembo en del av den pålitliga och internationellt etablerade Stena-gruppen. Vi är kända för vår expertis, särskilt när det gäller bilresor.

Smidig reseplanering

Planera din resa snabbt och enkelt med i Sembos bokningssystem. Låt Amelia, vår AI-reseassistent, hjälpa dig att jämföra priser och hitta bäst erbjudande för dig.

Res på ditt sätt

Välj bland mängder av hotell, flyg, semesterboenden och aktiviteter. Med vår plattform får du full flexibilitet och hållbara alternativ, så du kan resa precis som du vill.

Amelia avatar
Möt Amelia, vår nya reseplanerare