Sembo Logo
Kundservice

KundserviceHantera din bokningPresentkort

Magnifika Marocko: Kryddor, färger och hav i Marrakech, Agadir och Essaouira

Kryddornas land Marocko erbjuder den fantastiska blandningen av färgstarka marknader, storslagna berg, levande kultur och förtrollande kustlinjer.

Följ med på en oförglömlig resa genom Marocko, där vi utforskar tre av landets mest intressanta städer: Marrakech, Essaouira och Agadir. Marocko är ett fascinerande land som erbjuder upplevelser, kultur och gastronomi som inte kan hittas på samma sätt någon annanstans i världen. Med sina riader (marockanska hus eller palats med innergård), hammam-spa, och nästan magiska artiktetur, är Marocko ett land som måste besökas minst en gång i livet.
Hammam-spa i Marocko är traditionella ångbad där man rengör och exfolierar kroppen. Besöket inkluderar flera steg: uppvärmning, skrubbning med en kessa-handske, avsköljning och applicering av svart tvål. Hammam-spa är viktiga sociala och kulturella mötesplatser, där både lokalbefolkning och turister kan uppleva marockansk tradition och avkoppling och bör upplevas om man aldrig testat förr.
Landet stoltserar med sina goda maträtter som bara måste ätas om man är på plats. Den populäraste maträtten i landet är Tagine, en långkokt gryta med kött, grönsaker och aromatiska kryddor, tillagad i en traditionell lergryta. Tagine serveras ofta tillsammans med couscous. En annan klassisk marockansk maträtt är Pastilla. Pastilla är en salt-söt paj med lager av flagnande bakverk, fylld med kryddat kött och mandel.

Marrakech, Marocko (3 nätter)

Marrakech är en fascinerande stad fylld av färglada, smala gränder och mycket liv. Något som inte kan missas i Marrakech är det centrala myllrande Djemaa el-Fna-torget, där ormtjusare och gatuförsäljare underhåller alla som går förbi. Här kan du smaka färskpressad apelsinjuice från de sötaste marockanska apelsinerna och handla vackra marockanska koppar och fat. Marrakech är känt för sin medina och sina souker (marknader). Medinan är den historiska gamla stan i centrala Marrakech och är hjärtat av staden och en stor sinnesrik upplevelse. Det är en plats där det förflutna och nutiden flätas samman och ger en fängslande inblick i marockansk kultur och historia. Mycket av medinan är en labyrint av smala, slingrande gator fyllda med souker, traditionella riader och gamla moskéer.
Viktiga landmärken i medinan förutom Djemaa el-Fna-torget är Bahia-palatset, Koutoubia-moskén och de saadiska gravarna.
Det finns massor att se och göra utanför medinan. Jardin Majorelle designad av den franska modedesignern Yves Saint Laurent är en fridfull oas mitt i staden som är definitivt värt ett besök. Här, i den fantastiska designade trädgården där byggnaderna är kornblåa och kaktusarna många är arkitekturen så imponerande att inträdet är värt varenda krona.
Vårt tips på en fantastisk lunchrestaurang i centrala Marrakech är La Cantine des Gazelles. En tips till kvällen är den intressanta restaurangen Comptoir Darna som erbjuder marockanska rätter, cocktails och liveshow med magdansare. Tänk på att att eftersom Marocko är ett muslimskt land är det bara vissa barer, restauranger och nattklubbar som serverar alkohol.
För natur- och äventyrsälskaren ligger Atlasbergen endast 65 km från Marrakech. Bergskedjan erbjuder spektakulära landskap med snötäckta toppar, gröna dalar och traditionella Berberbyar och är idealisk för vandring, klättring och kulturella upplevelser.

Essaouira, Marocko (3 nätter)

Essaouira är en charmig kuststad med en avslappnad atmosfär. Ett måste är att besöka den imponerande Skala de la Ville. Skala de la Ville är en historisk befästning som ursprungligen byggdes på 1700-talet för att skydda staden mot angrepp från havet. Denna struktur är känd för sina massiva kanoner och erbjuder fantastisk utsikt över Atlanten och den omgivande kusten. Fästningen är också en utmärkt plats för att fotografera solnedgången och utforska de många konstgallerier och hantverksbutiker som ligger i närheten.
För en autentisk marockansk upplevelse är Essaouiras livliga hamn väldigt trevlig att utforska, där de ikoniska blå fiskebåtarna finnes och fiskmarknader säljer dagens fångst. Inte långt från hamnen ligger stadens breda sandstrand Plage d'Essaouira. Här går det att bada, men havet är ofta väldigt vågigt. Essaouira är en blåsig stad och är därmed väldigt populär bland vindsurfare.
Precis som Marrakech, har Essaouira både en medina och souker. Promenera genom de mysiga gatorna och titta på de unika hantverken som säljs av lokala säljare.
Essaouiras rika historia, kulturella mångfald och pittoreska skönhet gör det till ett måste att besöka i Marocko.

Agadir, Marocko (3 nätter)

Agadir, en modern och glamorös kuststad i Marocko, erbjuder en perfekt blandning av avkoppling och äventyr och har något för alla smaker. Staden har en lång gyllene sandstrand där man kan njuta av sol och bad under de varma månaderna. För den som vill utforska stadens historia och kultur, rekommenderas en tur med taxi eller linbana upp till Agadir Oufella. Oufella är en historisk fästning belägen på en kulle ovanför staden. Byggd på 1500-talet av Saadian-dynastin för att skydda staden mot invasioner, erbjuder denna plats idag fantastiska panoramavyer över Agadir och Atlanten.
Känner man att man inte handlat tillräckligt i Marrakech och Essaouira, kan ett besök till stadens största marknad Souk El Had vara aktuellt. Precis som i andra städer, kan du köpa allt från lokala kryddor och hantverk till färska produkter i souken.
En utflykt till Paradise Valley är ett måste. Här vandrar man genom en lummig dal och simmar i naturliga, turkosa pooler omgivna av grönska och klippor. Det är verkligen en fantastisk upplevelse.
Agadir, berövades sin medina (gamla stad) i samband med jordbävningen 1960. Den medeltidsinspirerade medinan som den ser ut idag, återskapades faktiskt av den marockanskfödde sicilianske mästerdekoratören Beato Salvatore "Coco Pollizzi" som började arbeta med projektet 1992. Det är ett magnifikt verk och otroligt mysigt att vandra genom.
Denna resa ger dig 10 oförglömliga dagar i Marocko, fyllda med äventyr och kultur, mat och kryddor och strand och shopping. Marocko är ett land som är så otroligt fascinerande och som har förmågan att beröra allas själar. Missa inte denna destination!

Varför välja Sembo?

Trygg och flexibel betalning

Få de bästa erbjudandena med vår prisgaranti och välj betalningsalternativ som passar dina behov. Vi accepterar alla stora betalningsmetoder för en säker och enkel transaktion.

Våra kunder litar på oss

Med över 30 års erfarenhet är Sembo en del av den pålitliga och internationellt etablerade Stena-gruppen. Vi är kända för vår expertis, särskilt när det gäller bilresor.

Smidig reseplanering

Planera din resa snabbt och enkelt med i Sembos bokningssystem. Låt Amelia, vår AI-reseassistent, hjälpa dig att jämföra priser och hitta bäst erbjudande för dig.

Res på ditt sätt

Välj bland mängder av hotell, flyg, semesterboenden och aktiviteter. Med vår plattform får du full flexibilitet och hållbara alternativ, så du kan resa precis som du vill.

Amelia avatar
Möt Amelia, vår nya reseplanerare