Upptäck New York City med Sanne Alexandra: Ät, drick och strosa som en lokalbo

Följ med när influencern Sanne Alexandra Josefson återvänder till sitt älskade New York – staden som aldrig sover.

Från tidigare New York-bo till återkommande besökare – Sanne vet precis hur man upplever staden på bästa sätt. Vi träffade henne när hon kom hem från USA och bad henne dela med sig av sina bästa tips för en oförglömlig New York-resa.

Vad är det som lockar så mycket med New York?

Pulsen, människorna, energin… hela viben. Det finns inget bättre än New York under höst och vår.

Vad får man inte missa om man åker till New York för första gången?

Staden måste upplevas till fots. Jag tycker att man ska vakna med soluppgången, och bor man i Soho eller Tribeca (Sannes favoritområden), gå ut och ta en take-away kaffe vid vattnet, strosa längs med Hudsonfloden eller hyra cykel.
Att maxa varje dag och bara vara, äta en härlig brunch och titta på folk är något som är underbart i New York. Ta bara dagen som den kommer, gå runt och häng!
Innan kvällen kommer är det bra att återhämta sig på sitt hotell innan man beger sig ut igen. För att maximera New York-viben rekommenderar hon att gå och ta en drink på en härlig bar, följt av en mysig middag i West Village eller Soho.

Finns det någon restaurang du alltid besöker när du är i New York?

Ja, Piccola Cucina och St Ambreous. Om man besöker St Ambreous måste man beställa deras burrata! På Piccola Cucina rekommenderar jag arancinin, burratan, bruschettan och hummerpastan. Jag fick tipset på Piccola Cucina av en italienare som vi lärde känna när vi bodde i Hoboken. Han sa att om han skulle äta någonstans i Manhattan skulle han äta där.

Vad rekommenderar du för dagsutflykter om man är i New York under några dagar?

Man kan åka till Hamptons, men det är en liten bit bort. Annars bara Central Park, antingen promenerar du dit eller tar en taxi. I Central Park rekommenderar jag lunch på Boat House och en liten båttur.Man kan också åka till mina gamla hoods, Hoboken i New Jersey. Då tar man en kort färja på 5-6 minuter från Midtown. Jag rekommenderar brunchstället Anthony David’s på Washington Street!Från Hoboken kan man se Manhattan, och det är SÅ fint från det hållet.Ett annat tips på en dagstur är att åka båt runt New York och se frihetsgudinnan eller ta sig över till Brooklyn och kolla in alla vintagemarknader.

Var finns den bästa utsikten i New York City?

Refinery Hotels takterass är jättemysig och low-key. Annars är Le Bain en klassiker, som ligger uppe på The Standard High Line Hotel. Det är fint att se solen gå ner därifrån.

Finns det något ställe du kan tipsa om som bara lokalborna känner till?

Baren Champers, men även ett ställe som jag och Jacob åt på några gånger som heter River Café. Det ligger under Brooklyn Bridge och är helt otroligt!

Nu känner vi oss redo för en resa till New York! Men är det något särskilt man bör veta innan man åker till USA?

Glöm inte ditt visum, det har jag varit nära på att göra många gånger. Ta med ett par sköna skor och boka boende så att du bor mer downtown (t.ex. Tribeca, Soho, Greenwich Village, the Meatpacking District) än uptown.

4 snabba för matälskaren! Bästa…

Kaffet: Saturdays
Baren: Champers. Jag rekommenderar drinken Hugo och barens champagneprovning
Brunch/lunchställe: Buvette i West Village. Här måste man prova deras prosciutto-macka med parmesan. Gillar man Sex and the City så ligger restaurangen nära Carrie Bradshaws port och trappa
Middagsrestaurang: Italienska restaurangen Piccola Cucina. Den är jätteba och prisvärd!
Amelia avatar
Möt Amelia, vår nya reseplanerare