Influencern Sarah Tjulander om familjeresan till Danmark: ”Vi bara måste komma tillbaka”

Kameler, glasögonbjörnar, vargar och gorillor. Givskud Zoo Zootopia som ligger på Jylland i Danmark erbjuder en fantastisk upplevelse för hela familjen. Influencern Sarah Tjulander, hennes fästman och deras två barn åkte på en oförglömlig semester. – Vi älskade det och sa att vi bara måste komma tillbaka, säger Sarah.

På Givskud Zoo Zootopia finns det något för alla, stora som små. Ta bilen genom safarivägen och upplev lejon på nära håll. Vandra de sex kilometer långa stigarna och upplev gulliga glasögonbjörnar och vilda vargar. Influencern Sarah Tjulander, hennes fästman Oscar och sönerna Loui, 4 år och Viggo, 9 månader åkte på en härlig semester till Danmark och älskade lejonhänget.
– Lejonen var magiska och kom fram och ”hälsade” vilket var så spännande för barnen, säger Sarah.

”Vår mysigaste dag på resan”

Med strålande sol, massa fina djur och roliga lekplatser njöt familjen av en heldag på Givskud Zoo.
– Det var vår mysigaste dag på resan! Solen sken och vi gick runt i parken med Viggo i vagnen och Loui som sprang omkring. Vi uppskattade att det även fanns lekplatser så att Loui kunde leka av sig mellan alla djur. Det fanns även bra matställen överallt vilket också uppskattas, säger Sarah.

Upptäck dinosaurier i sin naturliga miljö

Res tillbaka 150 miljoner år i tiden och upptäck en hel värld av dinosaurier. På Givskud Zoo kan du upptäcka fler än femtio gigantiska dinosaurier i en utställning med naturliga miljöer. Dinosaurierna var något som Sarahs äldsta son Loui verkligen gillade.
– Loui pratar fortfarande om Dinosaurielandet som han blev helt frälst av. Det var verkligen en helt fantastisk upplevelse.

”Ville inte lämna stället”

Familjen passade på att besöka Lalandia, som ligger på Legoland Billund Resort och inte långt från Givskud Zoo, under sin semester. På Lalandia finns Aquadome, ett tropiskt vattenland fullt av vattenrutschbanor, vågbassäng och varma bubbelbad.
– Vi startade dagen på Lalandia med en fika och att strosa lite i butikerna. Vi blev positivt överraskade av Aquadome, de hade saker att göra för vuxna, barn och bebisar. Det var en härlig atmosfär där, vi ville inte lämna stället, säger Sarah.
De besökte även Legoland Billund, en av Nordens populäraste nöjesparker. Förutom den gigantiska lego-utställningen finns bland annat spännande karuseller och shower. Sarahs tips är att boka minst tre hela dagar på Legoland Billund Resort så att man får hela upplevelsen. Under semestern bodde familjen på Legoland Castle till sonen Louis stora glädje.
– Vår 4-årings ögon har nog aldrig tindrat så mycket som när vi klev in i rummet som var inrett i sann Lego-anda. Det var verkligen ett sagoland och vi hade kunnat tillbringa en hel dag bara på hotellet, det kändes som en attraktion i sig. Underbart med så mycket underhållning för barnen på plats så att vi föräldrar får en chans att prata lite också. Vi älskade det och sa att vi bara måste komma tillbaka.

”Skapar minnen för livet”

Att resa som familj är något Sarah ser som positivt, något som utvecklar såväl barnen som föräldrarna.
– Jag känner att vi växer som familj vid resor. Jag klarar av mer och mer och blir tryggare i min föräldraroll. Det kan såklart hända att man hamnar i vissa bökiga situationer, men barn är barn och jag tänker att ju mer de får uppleva, desto mer utvecklas de och skapar minnen för livet. Att uppleva världen genom deras ögon och ge dem nya upplevelser är det bästa med att resa med barn.

Namn: Sarah Tjulander
Ålder: 29
Bor: Stockholm, Vasastan
Gör: Influencer (Instagram, Youtube, Tiktok)
Familj: Fästman Oscar, sönerna Loui, 4, och Viggo, 9 månader
Topp tre favoritdjur på Givskud Zoo
1. Lejonen
– Lejonen var magiska och kom fram och ”hälsade” vilket var väldigt spännande för barnen.
2. Dinosaurieparken
– Loui säger att Dinosaurieparken var bäst. Den var väldigt bra gjord och var häftig även för oss vuxna.
3. Aporna
– När vi besökte aporna satt en söt apfamilj på fyra och kramades och då sa Loui direkt ”titta, det är som vår familj”, det var så gulligt.


 Boka din familjeresa till Legoland Billund här

Amelia avatar
Möt Amelia, vår nya reseplanerare