Sembo Logo
Kundservice

KundserviceHantera din bokningPresentkort

Adriatiska havets pärlor: En drömresa till Split och Bol

Upplev kultur, natur och stränder på denna resa som tar dig från hisnande Split till paradisön Brač.

Låt dig förtrollas av två kroatiska pärlor i Adriatiska havet: Split på fastlandet och Bol på ön Brač. Påbörja resan i magnifika Split, en stad rik på historia och charm, där Diocletianus palats och den pittoreska hamnpromenaden Riva väntar. Ta sedan färjan till den vackra byn Bol på Brač och spendera dagarna på den berömda stranden Zlatni Rat som lockar med havsvatten likt det man hittar i Karibien.

Split, Kroatien (3 nätter)

Split, en stad rik på historia och modern charm, är den perfekta startpunkten för din resa. Hela centrum känns som ett levande museum, och man slutar aldrig imponeras av den ståtliga, romerska arkitekturen. Staden är fylld av restauranger och barer som erbjuder en mängd olika kulinariska upplevelser. Vi rekommenderar ett besök på köttrestaurangen Chops and Grill eller stiliga Bokeria Kitchen & Wine för en utsökt middag. Åker man till Split på sommaren är det viktigt att boka bord på middagsställen en till två dagar i förväg, då Split kryllar av besökare.
Det finns mycket att se och göra både i Split och runtomkring. Besök Marjan Hill för en panoramautsikt över staden eller ta ett dopp vid en av stadens många stränder, till exempel Kasjuni Beach, Firule Beach eller Žnjan City Beach. Det går flera båtar per dag ut till Splits närliggande öar. Passa på och ta en dagstur till den blå lagunen som ligger mellan ön Drvenik Veliki och Krknjaši öarna. Här kan du både bada och snorkla i det turkosa havet som är hem till över 7000 djurarter.

Bol, Brač (7 nätter)

Efter några dagar i Split tar du färjan till den lilla hamnbyn Bol på ön Brač. Resan mellan fastlandet och ön tar endast 50 minuter och det går flera färjor per dag. Bol är enligt många öns mysigare ort och är känt för Zlatni Rat, en av Kroatiens mest ikoniska stränder. Naturomgivningarna i Bol är verkligen oslagbara. Längs den långa havspromenaden som sträcker sig från byn till Zlatni Rat, hittar du flera vita stenstränder omgivna av gröna pinjeträd. Konstrasten med det turkosa havsvattnet är en svårslagen vy. Stanna och köp lunch längs havspromenaden på Snack Box. Deras hamburgare och caesar sallad är helt gudomliga.
Bols centrum har massor av restauranger och barer med havsutsikt där du kan njuta av god mat och dryck. Ett tips är att besöka det lokala vineriet Stina Vinerija som ligger i småbåtshamnen, för att smaka på regionala viner och titta på båtarna. Vill du ta en liten utflykt till fots, är det en kort promenad från byn till Dominikanska klostret från 1400-talet och dess museum. Här får du får en inblick i byns historia och kultur. Vid klostret finns också en liten stenstrand där man kan ta sig ett dopp i det blå.
I Bol finns flera aktiviteter för den som inte bara vill bada. Man kan bland annat hyra Stand Up Padel Board (SUP), båt, kite-surfa, snorkla och dyka.
För den som söker äventyr på land finns vandringsleder upp till Vidova Gora, den högsta punkten på Adriatiska öarna. Vandringen börjar i Bol och tar dig genom vackra landskap och skogar. Väl uppe på toppen belönas du med en spektakulär utsikt över ön och havet. Ta med en picknick och njut av utsikten innan du vandrar tillbaka.

Split, Kroatien (1 natt)

Eftersom flyget hem går från Split, är en natt på vägen tillbaka i storstaden att rekommendera. Passa på att utforska de sista guldkornen på din sista dag i Split. Börja dagen med en frukost på ett av de mysiga kaféerna längs havspromenaden. Efteråt, besök Split City Museum för att lära dig mer om stadens rika historia. Strosa runt i de charmiga gränderna i gamla stan och hitta unika souvenirer i de lokala butikerna. Ta en kaffe eller en lunch på en av de många uteserveringarna och njut av den livliga atmosfären innan du vinkar adjö!
Vill du också kombinera Splits livliga atmosfär med avkoppling på Bols fantastiska stränder? Hitta resan här och anpassa den gärna så att den passar just dig!

Varför välja Sembo?

Trygg och flexibel betalning

Få de bästa erbjudandena med vår prisgaranti och välj betalningsalternativ som passar dina behov. Vi accepterar alla stora betalningsmetoder för en säker och enkel transaktion.

Våra kunder litar på oss

Med över 30 års erfarenhet är Sembo en del av den pålitliga och internationellt etablerade Stena-gruppen. Vi är kända för vår expertis, särskilt när det gäller bilresor.

Smidig reseplanering

Planera din resa snabbt och enkelt med i Sembos bokningssystem. Låt Amelia, vår AI-reseassistent, hjälpa dig att jämföra priser och hitta bäst erbjudande för dig.

Res på ditt sätt

Välj bland mängder av hotell, flyg, semesterboenden och aktiviteter. Med vår plattform får du full flexibilitet och hållbara alternativ, så du kan resa precis som du vill.

Amelia avatar
Möt Amelia, vår nya reseplanerare